PlayHUB Refugee Camp

PlayHUB on lasten ja nuorten oma toiminnan tila pakolaisleireille: tuemme nuorten selviytymistä ja tiedollisia valmiuksia. HUB on oppimista, yhdessä tekemistä, pelejä ja digitaitoja. Open data kuuluu kaikille globaalissa maailmassa. Oikea tieto vähentää ennakkoluuloja ja yhdistää erilaisia maailmoja.

Pakolaisleireillä on arviolta 20 miljoonaa ihmistä, leirit ovat satojen tuhansien ihmisten lähes pysyviä asuinpaikkoja. Ei ole yhdentekevää millainen on pakolaisleirin ympäristövaikutus. Ekologiseen jalanjälkeen voidaan vaikuttaa arkkitehtuurin, ja rakentamisen ratkaisuilla. AGM haluaa verkottaa suomalaisia yrityksiä osallistumaan, ja samalla myös teemme verkostoa tulevia jälleenrakentamisen hankkeita varten. Hankkeen yhteistyökumppaneina mm. Ukiarkkitehdit Oy, CrossLam Kuhmo Oy, Timber Bros Oy, Design Reform Oy, Töölön Rotary Club Raahen Rotary Club, Rotaract Helsinki.

Sponsoroi yrityksen oma PlayHUB – viemme sen perille yhdessä suomalaisten Rotarien kanssa!

Laita yhteystiedot, niin otamme yhteyttä:
AGM-osoitebanneri

Tulevaisuuden pakolaisleiri on suljetun kierron ekokaupunki

Erilaisten konfliktien ja vainon vuoksi pakenemaan joutuneita ihmisiä oli vuoden 2015 lopulla 65,3 miljoonaa, näistä pakolaisia yli 20 miljoonaa. Pakolaisleirejä on Euroopassa ja sen lähialueilla, mutta suurimmat leirit löytyvät Afrikan ja Asian puolelta. Kun leireille tullaan niin sinne myös jäädään, pahimmassa tapauksessa kymmeniksi vuosiksi. Leiriejä rakennetaan pysyvää asuttamista varten jo nyt!

Pakolaisleireihin arvioidaan liittyvän 20 miljardin euron liiketoiminta. Markkinaan osallistuvat gobaalit yritykset ja kansainväliset organisaatiot, sekä myös pankit. UNHCR hakee uusia yrityksiä, ja tuotteiden toimittajia 9 miljardin euron vuosittaisiin ostoihin.

Hupenevat luonnonvarat ja ilmastonmuutoksen hillitseminen pakottaa nopeisiin muutoksiin. Sanotaan, että ihmisen vaikutus maapalloon on jättänyt pysyvät jäljet, joten planeettamme katsotaan siirtyneen kokonaan uuteen geologiseen aikakauteen. Ei ole yhdentekevää millainen hiilijalanjälki syntyy miljoonien ihmisten asuttamilla pakolaislereillä. Tässä haastetta suomalaisille puhtaan teknologian, ja rakentamisen radikaalien konseptien tekijöille.

”Yhteiskuntien materiaaliset reunaehdot ovat tulossa vastaan elleivät ole jo ylittyneet, mutta poliittinen ja taloudellinen keskustelu etenee edelleen sellaisen maailman ehdoilla, jota ei enää oikeastaan ole olemassa.” Bios tutkimusyksikön -sivuilta.

AGM Play Hub Refugee camp, mallikuva ulkoa

AGM Play Hub Refugee camp, mallikuva ulkoa

Sukupolvi ilman peruskoulutusta: jo pelkkä ajatus kauhistuttaa!

Suurin osa pakolaisleireillä on lapsia ja nuoria: Kenian rajalla DaDaabin leirillä on 350 000 pakolaista, joista 60 prosenttia on alle 17 vuotiaita. Bangladeshiin paenneista arviolta 600 000 rohingya-muslimista yli 50 prosenttia on lapsia.

Yli 3,5 miljoonaa 5–17-vuotiasta pakolaislasta ei päässyt kouluun kuluneen lukuvuoden aikana. UNCHR:n rapostissa puhutaan ”kauhistuttavan” alhaisesta koulunkäyntiasteesta, erityisesti matalan tulotason alueilla. (UNCHR 2017 raportti; ”Left Behind: Regugee Education incrisis”). YK:n pakolaisjärjestö haluaa tehostaa investointeja näille alueille. Tässä huikea mahdollisuus suomalaisella koulutuksen osaamisella, ja räätälöidyillä tuotteilla.


”Queen Rania urges boldness and innovation in bringing new hope and dignity to refugees.”
-The Jordan Times

AGM Play Hub Refugee Camp, mallikuva sisältä

AGM Play Hub Refugee Camp, mallikuva sisältä